Parket renovatie

Parketvloeren in het algemeen

Een parketvloer is de benaming voor verschillende soorten hardhouten vloeren. Alle parketvloeren Visgraat donker floortecworden voorzien van speciale behandeling om te zorgen voor een zo hoog mogelijke kwaliteit. Deze behandeling is vaak als volgt: zagen, schuren, drogen, lakken, in de was zetten, oliën. Na deze intensieve behandeling blijft uw vloer langer mooi en is deze beter beschermd tegen slijtage. Desondanks heeft u vloer het vaak zwaar te verduren. De vloer wordt belopen, draagt meubels en ook temperatuurverschillen buiten hebben grote invloed op de gesteldheid van uw parketvloer. Naast het gebruikelijke onderhoud van uw parketvloer door middel van vegen, dweilen en de vloer af en toe grondig reinigen met een daarvoor bestemde zeep is het goed om uw vloer een keer te laten renoveren.

Wat houdt renoveren in?Houten vloer schuren

Bij het renoveren van uw parketvloer wordt deze grondig opgeknapt. Vaak gebeurt dit door de vloer opnieuw te schuren en vervolgens te behandelen met een nieuwe laag lak. Op deze wijze schuurt u eigenlijk de “oude” bovenlaag van de vloer af en ontstaat er nieuwe toplaag. Zo verwijdert u vuil en krassen die in de vloer zijn ontstaan op effectieve wijze. Zoals u waarschijnlijk wel begrijpt kan een vloer niet eeuwig gerenoveerd worden omdat deze tijdens het schuren dunner wordt.

Wat wij van Floortec voor u kunnen betekenen

Vraagt u zich af of uw parketvloer toe is aan een renovatiebeurt? Of heeft u vragen over het renoveren van uw parketvloer? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialist informeert aan de telefoon of per mail wat de standaard werkzaamheden zullen zijn. Hij zal u verder vragen stellen over de houtsoort, de legvorm, of de vloer vast of “zwevend ” ligt en wat er eventueel aan meerwerk gedaan moet worden. Zodoende kan hij u op basis van de verkregen informatie al een indicatie geven van de prijs. Als de richtprijs u bevalt zal hij graag een afspraak met u maken voor een vloerinspectie om de vloer te beoordelen en een deskundig advies te geven. Luisterend naar uw wensen uiteraard.